Vaginaal stomen is een eeuwenoude praktijk die het vrouwenlichaam helpt bij klachten, ondersteund bij verschillende perioden,  de menstruatie reguleert, healing creëert voor de baarmoeder en je in contact brengt met je vrouwelijke energie. Door het gebruik van kruiden en stoom kan dit ritueel een ontspannende en versterkende werking hebben op je lichaam en geest.

STOMEN

Welkom!

Hier kunt u alles leren over het fenomeen van vaginaal stomen en hoe u deze praktijk veilig kunt uitvoeren. Vaginaal stomen is het proces van het stomen van de vagina met behulp van warm water en kruidenmengsels. Dit kan worden gedaan met behulp van onze speciaal ontworpen box, of door simpelweg een kom heet water te gebruiken.

Het stomen heeft verschillende effecten zoals onder andere het ontspannen van de bekkenbodem, circulatie verbeteren waardoor menstruatieklachten reguleren, het reinigen van de vagina en de baarmoeder waardoor infecties en bacteriën verminderen en het helen van de vagina en baarmoeder na de bevalling. 

1

Kruidenmix kiezen

Kies de kruidenmix die bij je past, afhankelijk van de dagen van jouw menstruatiecyclus, vaginale conditie en je behoeften.

2

Stoom klaarmaken

 Plaats de kruiden in een wasbaar kruidenzakje. Kook 1.5 liter water en plaats hier het kruidenzakje in. Laat de kruiden 10 minuten in het water trekken met een deksel op de pan. Houdt de pan op het vuur en het water tegen het kookpunt aan. Na 10 minuten is je water klaar om te stomen!

3

Stomen

Ga op de speciaal ontworpen box zitten, bedek jezelf met een waterdichte of katoenen japon en ontspan gedurende de aanbevolen stoomtijd. Zorg ervoor dat de stoom niet te heet is en blijf gehydrateerd.

Ervaringen van onze klanten

5/5

Ik ben blij met mijn Yoni Steam box, hij zit heerlijk en de stoom blijft lang warm. De kruiden ruiken fantastisch en ik ga ze de komende maand uitproberen. Ik waardeer de uitleg en het stoomadvies dat ik heb ontvangen bij mijn aankoop. Dankjewel! ~ Marieke

5/5

Als vrouw in de overgang was ik op zoek naar manieren om mijn opvliegers te verminderen en mijn vaginale droogte te verlichten, zodat ik ‘s nachts beter kan slapen. Ik ben zo blij dat ik Yoni Steam heb ontdekt! De wekelijkse stoomsessies zijn een heerlijk moment voor mezelf en hebben me geholpen om deze symptomen te verminderen. Ik heb zelfs de verkoelende kruidenmelange erbij besteld, op advies van anderen, en het werkt geweldig! ~ Petra